5 sätt att döda dina drömmar

Lästid ca. 3 minuter

Hur förverkligar man sina drömmar? Alla bär vi på idéer och tankar, exempelvis om att starta det framgångsrika företaget, skriva den där boken, utveckla den makalösa manicken…. men det är få som verkligen kommer till skott:

I dagens Karriärboost tittar vi närmare på framgångsreceptet för att lyckas och passar samtidigt på att avliva fem myter som många tror på men som garanterar att dina drömprojekt aldrig blir förverkligade.

 

5 sätt att döda2 (3)

 

Bel Pesce har blivit något av en guru när det gäller socialt entreprenörskap; att göra något gott för världen, samtidigt som det går att tjäna pengar på det. Bel har utnämnts till “Årets unga entreprenör” av LIDE, Microsoft och Premio Joven, av Epoca har hon blivit utsedd som till en av de “100 mest inflytelserika personerna i Brasilien” och den amerikanska tidningen Forbes listar henne under “30 under 30”. Bel har i sitt hemland blivit så stor att hon blir stoppad på gatorna i sin hemstad São Paolo för att skriva autografer. Pesce har skrivit tre böcker – alla storsäljare. 2012 nådde hennes första bok ”The Girl From Silicon Valley” plats nummer ett på bestsellerlistan i Brasilien och fick utmärkelsen “Årets bok”. Den tryckta versionen har sålts i över 50 000 exemplar och e-boken har laddats ner över 2 miljoner gånger. Den engelska versionen laddar du ner gratis längre ner på denna sida.

Bel har även grundat FazINOVA – en skola som hjälper människor i alla åldrar att förverkliga sina drömmar (en engelsk version är på gång).

 

Hur får man saker att hända?

Alla bär vi på drömmar och önskningar här i livet, de flesta av oss är dock otroligt dåliga på att realisera dom. Bel ställde sig frågan varför så få idéer och projekt så sällan blir verklighet? Ett viktigt steg för att förstå hemligheten var att lära av personer som framgångsrikt lyckas förverkliga sina visioner. Insikterna blev både till en bästsäljande bok och en lång rad av föreläsningar, bland annat besökte hon Sverige och webbdagarna 2014. Nedan ser du hennes framgångsrika TED Talk som har setts över 3,7 miljoner gånger: 

 

“5 sätt att döda dina drömmar”. 6 min. Svensk undertext (app kan krävas för att text ska fungera på mobil).

 

 

5 myter som dödar våra drömmar enligt Bel:

  • Att tro att man ska nå framgång över en natt.
  • Tro att någon annan har svaren.
  • Tro att EN lösning är svaret på framgång.
  • Tro att det är drömmen/idéen i sig som är bärande för att det ska funka.
  • “Hade det inte varit för att den eller dom så…” – Att skylla ifrån sig och tro felet är någon annans.

 

De gånger det inte går som du tänkt dig: se det som en nyttig lärdom (istället som ett nederlag). När det går som du tänkt dig: Fira dina delmål (att fira i steg skapar entusiasm, dessutom blir det tydligt att du är på rätt väg och att allt går framåt). Om varje steg ses som något att fira alternativt en nyttig lärdom kommer du i högre grad kunna njuta av resan och se det som en självklarhet del i processen.

 

Gratis nerladdning av “The Brasilian Girl from Silicon Valley”

 

the-brazilian-girl-from-silicon-valley bok

 

Vilka är de saker som kan göra hela skillnaden för den som går och drömmer om att förändra sitt liv? I “The Brazilian Girl From Silicon Valley” delar Bel Pesce med sig av sina erfarenheter från sin entreprenörsresa samtidigt som hon beskriver ett antal framgångsrika exempel som visar hur rätt anda kan förändra ett liv. Gör dig redo att dyka in i fängslande berättelser som visar att allt är möjligt när man lägger hjärta och själ i att förverkliga sina idéer

Den brasilianska tryckta versionen av boken har sålts i över 50 000 exemplar och e-boken har laddats ner över 2 miljoner gånger. Den engelska versionen laddar du ner gratis nedan genom att klicka på bilden nedan som tar dig till nerladdningssidan (där du klickar på samma bild som du ser här):

Gratis nerladdning

the brasilian girl from silicon valley

a

 

a

Tack för att du gillar & delar:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.