Siris supertips för jobbsökare

Lästid ca. 4 minuter

Siri Andersson är kvinnan bakom en av Sveriges mest uppmärksammade jobbansökan! Efter att ha skapat “Sveriges bästa chef” fick hon närmare 3000 jobberbjudanden!!! Karriärboost kan härmed glädjande och stolt presentera Siri som gästkrönikör! Söker du jobb eller funderar på att byta? Då bör du definitivt läsa “Siris supertips – Så skaffar du ett jobb som du trivs & är lycklig med”. Läs om hennes erfarenheter, tankar och råd kring vad man bör göra och tänka på för att få sitt drömjobb:

 

 

Hej!

Jättemånga av er har hört av er och frågat om jag skulle kunna plita ner lite bra jobbsökartips, eller bara komma med tips och pepp för hur man tar sig genom sin arbetslöshet. Jag vill verkligen inte utnämna mig själv till någon slags expert på att söka jobb, så ni får ta mina tips för vad de är – men här kommer de! (Jag vet också att vissa här inte är på jakt efter ett jobb som är “the love of their life” utan mer en sysselsättning vid sidan av någonting annat, så man får väl helt enkelt ha det i åtanke också.) (OCH: Det är inga konkreta, handfasta tips på hur man ”spetsar sitt CV” utan mer hur man kan tänka inför och under processen.) (OCH, en gång till: Diskutera gärna! Jag har absolut noll vetenskapliga bevis för det jag skriver.)

 

Siris supertips för hur man skaffar sig ett jobb man trivs & är lycklig med:

 

1. Skit i tipsen!

Det här blir ju lite motsägelsefullt, men ärligt talat: Ta allas tips med en skottkärra salt – även mina.

Jag tycker att man överallt matas med guider, tillvägagångssätt och mallar för hur man ”enklast får sitt drömjobb”. Man får veta hur man bör och inte bör bete sig på en intervju och det finns verktyg för att kolla hur mycket floskler ens ansökan innehåller. Det finns forumtrådar till bredden fyllda av rekryterare som diskuterar vad som är big nono:s att skriva i en ansökan, där ena halvan värdesätter att få veta alla ströjobb du haft som ung för att det säger mycket om dig + din arbetsmoral medan andra halvan bara vill se sådant som är relevant för tjänsten du söker. Vissa chefer tycker att du är påträngande som ringer upp och ställer kompletterande frågor efter skickad ansökan, medan andra tycker att det är ett bevis för din typ… initiativförmåga. Det jag tycker att man ska komma ihåg är att alla som tycker någonting i frågan verkar tycka olika – så vad tycker är du? Sök jobb på DITT personliga vis och du kommer få bästa möjliga matchning.

 

Tycker du att det är befriande att ringa och småsnacka med chefen före en intervju? Ring! Om hen också gillar småsnack kanske ni är ett dream team och en evig romans blossar upp. Om hen förklarar för dig att du är en ondskans fanbärare som ringt upp (ok, ingen skulle någonsin säga så men ni fattar – det här var för dramaturgins skull) så har du inte förlorat mer än ett jobb du ändå inte hade.

 

Mitt i allt det här är det dock viktigt att komma ihåg att människors erfarenheter absolut inte är att förringa, men välj med omsorg vems och vilka tips du tar till dig av. Det är en svår balansgång, men ni fattar. Under tiden jag sprang på intervjuer fick jag möjligheten att gå och prata med flera rekryterare i branschen jag sökte mig till. Jag fick så sjukt mycket insikter under de samtalen och därifrån tog jag verkligen med mig mycket! Hade jag dock lyssnat på alla som hade åsikter om mitt jobbsökande utan att sålla hade jag:

 

a) Brutit ihop.
b) Aldrig ens kommit på idén från början.
c) Slopat idén när jag väl fick den.
d) Definitivt inte skrivit att jag ”står med ena foten vid kaffemaskinen”, gillar ”ordtrolleri” och ”vet hur internet fungerar” – men det var exakt de här orden som fixade biffen för mig.

 

2. Välj din chef med omsorg

Det är inte bara arbetsuppgifterna som spelar roll på ett jobb. Stämningen på arbetsplatsen, mina kollegor och min chef står för typ 60% av min jobbsituation för mig. Konstigt? Nej, inte alls. Man tillbringar fyrtio timmar i veckan på sin arbetsplats och då tycker jag att allt sånt måste klaffa. Även om maktförhållandet under en jobbintervju gör att man ibland känner sig utsatt – glöm inte bort att du är där för att värdera chefen också!

 

Nu vet jag att man ibland kan känna sig sjukt desperat efter ett jobb och inte känner att man har råd att förlora en jobbmöjlighet eftersom att det kan vara svårt att ens få till en intervju, men känner man att det funkar – ta tillfället i akt och fråga om du kan få prata med någon i kollegiet som kan vara chefens referens. Min uppfattning är att sådana initiativ välkomnas!

 

 

3. Känn efter med alla inälvor

Vissa säger att man ska känna efter hur det känns i hjärtat, andra med hjärnan och vissa med magkänslan. Det låter ju lite töntigt att lämpa över sina karriärmässiga beslut på sina inälvor, men ska man väl göra det: Blanda in alla samtidigt.

 

Hjärnan, hjärtat och magen är en drömtrio när det kommer till beslut. Exempel, (ganska kasst och helt taget helt ur luften): Om hjärnan säger att en arbetsplats är bra för att det är ett toppjobb + spännande arbetsuppgifter, men hjärtat strejkar för att företaget/organisationen jobbar med någonting som motsätter sig alla dina värderingar och magen bubblar för att stämningen på kontoret inte kändes 100 kanske inte jobbet är rätt trots allt? Precis som när det gäller att “välja sin chef” – har du möjlighet så ta dig verkligen tid att känna efter och tacka nej om det inte känns nice.

 

 

4. YOLO (Du lever bara en gång)

Sitter du på ett jobb som äter upp din själ inifrån och fnular på om det kanske är dags att säga upp dig – men har ingen plan för livet? Sug på den här karamellen:

En fallskärm kan inte göra sitt jobb förrän man hoppat.

 

*kastar in en rosa rökbomb och avslutar listan i ett mystiskt skimmer*

 

siri andersson round

Kram och tack och hej!

/Siri Andersson

 

   pil hoger

s mer om Siri & hennes jobbsökarsajt “Sveriges bästa chef” HÄR!

 

Tack för att du gillar & delar:

RelatedPost

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.