Sa upp sig & efterlyste Sveriges bästa chef

Lästid ca. 2 minuter

Att ett bra ledarskap är a och o för att trivas på jobbet skriver de flest under på. Att detta också saknas på många arbetsplatser kan också många hålla med om – Siri Andersson var en av dom. Till skillnad från de flesta gjorde hon också slag i saken; sa upp sig från sin dåvarande arbetsplats som hon vantrivdes på och bestämde sig för att starta jakten efter Sveriges bästa chef. Ansökan gjorde hon genom att bygga en enkel hemsida (se nedan).

 

sbc sida2“sverigesbastachef.se”. (Komprimerad variant av originalsidan).

 a

Mottagandet hon fick för sidan nådde långt över förväntan. “Helt sinnessjukt!” säger Siri om gensvaret som innebar att över 200 000 besökte hennes sida och att närmare 3000 förslag strömmade in från personer som ville bli hennes nya chef.

a

a

siri svarar

 

– Varför gör du det här?

– “Sveriges bästa chef” är ett projekt jag drog igång för att synliggöra mig själv på arbetsmarknaden. Jag känner inte en kotte som någonsin fått jobb genom Arbetsförmedlingen och om jag nu vill ha ett kreativt jobb kanske jag ska börja med att påvisa min kreativa ådra själv.

 

– Hur mycket tid har du lagt ner på det här projektet?

– Effektiv tid, inkl. fotografering: Ungefär tre timmar. Planeringen tog två timmar.

 

– Kan du sammanfatta hur projektet har gått?

– Den 31/10 nådde jag 200,000 besökare och responsen från omvärlden var enorm: Resumé skrev om projektet under onsdagen (29/10) och närmre 3000 förslag samt aspiranter på titeln som Sveriges bästa chef trillade in. Sammanlagt gick jag på 27 (!) intervjuer.

 

– Så din kreativa ansökan ledde till att du fick din drömchef till slut?

– Efter att ha träffat ett helt kompani av kompetenta chefer föll valet på Springtime och Erik Boltjes då han känns genuint intresserad av att bygga ett starkt team med målet att bli landets mest kreativa byrå. Kul, tycker jag! Vem vill inte vara med på en sådan resa? Över otaliga koppar kaffe har vi förhandlat fram en tjänst som känns både spännande och nivåmässigt perfekt och jag ser verkligen fram emot att gå till jobbet. Hurra!

 

Grattis till nya jobbet säger vi på Karriärboost!

 

”73 % av svenskarna uppger att dom är missnöjda med sitt jobb” – dessa nedslående siffror redovisas av Gallup i en stor undersökning genomförd 2013.

 


Heta tips för att boosta din karriär!

Klicka bilden:

GURU Go ani

Bli GRATIS medlem i Karriärboost GURU!

Passa på: Fri registrering!

KaBoo GURU - din portal...

 

Källor:

http://www.sverigesbastachef.se/, http://www.resume.se/nyheter/media/2014/11/17/sokte-sveriges-basta-chef-hittade-honom-pa springtime/, http://www.mynewsdesk.com/se/springtime/images/siri-andersson-springtime-361625, http://springtime.nu/aktuellt/nyheter/springtime-valkomnar-siri-andersson

Tack för att du gillar & delar:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.