Rapp gav Kalle drömjobb!

Lästid ca. 2 minuter

68 000 gillare på en vecka och drygt 100 potentiella arbetsgivare som hörde av sig, det är resultatet som Karl Lehmann fick efter att ha lagt ut sin ansökan på nätet.

a

Innan succén var dock läget annorlunda; Efter att ha läst marknadskommunikation och IT på Stockholmsuniversitet hade kalle gått arbetslös i ett halvår, han hade sökt ett 30-tal jobb på konventionellt vis utan att få ett endaste napp. Tankarna gnagde i hans huvud och han insåg att på något sätt måste han göra något som gör att han lyckas tränga igenom bruset bland alla likriktade ansökningar. Eftersom musik var hans hobby föddes idén till att göra en ansökan som rapvideo.

a

För att inte lyssnare skulle hinna tröttna valde han att en längd på en minut och 20 sekunder. Låtvalet föll på en version av Daft Punks “Harder, Better, Faster, Stronger” vars titel rimmade bra med det han ville få fram. Som komplement, ifall någon skulle vara allergisk mot rap, skrev han även en text (se nedan) och skapade ett nedladdningsbart digitalt CV. När videon var klar laddade han upp den på en videoblogg och spred den sedan via Facebook och Twitter. Han gjorde även ett 30-tal spontanansökningar som han skickade direkt till utvalda företag.

 

Kalle Lehmann: "Anställ Kalle nu!"

 

Kalles udda ansökan fick enorm uppmärksamhet och han blev med blixten hastighet en het jobbkandidat. Efter att ha valt bland de drygt 100 arbetsgivare som hörde av sig valde Kalle Wise IT där han numera har jobbet som marknadsansvarig.

 

Att använda video i sin ansökan kan vara en god idé: I USA, där video-CV är betydligt vanligare än i Sverige, visar undersökningar att drygt 80% av arbetsgivarna klickar på videolänken direkt när dom får en ansökan och chanserna att komma till en intervju ökar hela 52 ggr. 

 

 

GURU Go ani

young beautiful hipster woman bubble blower in the city

100 FRIA medlemskap!

  Bli medlem GRATIS och få fri tillgång till GURU DeLuxe. 

  Klicka bilden eller HÄR!

 KaBoo GURU - din portal...

Tack för att du gillar & delar:

RelatedPost

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.